Instanțele și CCR dau de pământ cu societățile de asigurări: Despăgubirile RCA trebuie achitate integral și la timp

Decizia CCR, care a respins o altă acțiune a asigurătorilor împotriva service-urilor, clarifică, o dată pentru totdeauna, divergențele dintre firmele de asigurări și unitățile reparatoarelor pe tema tarifelor la ora de manoperă în dosarele RCA. Ultima excepție de neconstituționalitate a fost ridicată de  Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance (aflată în faliment), care are pe rol zeci de dosare în care nu a achitat integral despăgubirile. 

În excepția de neconstituționalitate se susține că dispozițiile art. 14 alin. (3) din Legea nr. 132/2017 încalcă art. 1 alin. (5) din Constituție, deoarece, fiind lipsite de previzibilitate și claritate, permit stabilirea în mod arbitrar și abuziv, de către unitatea reparatoare, a unui preț pe oră, pentru manopera efectuată, mult peste prețurile de referință din piața specifică.

"În acest mod, s-au creat premisele unui comportament abuziv din partea unităților reparatoare care au înțeles să utilizeze prețuri pe oră de manoperă cu mult peste ceea ce se practică pe piața de profil și să utilizeze un alt preț, cu mult majorat, față de cel afișat. Mai mult, prețul pe oră de manoperă nici nu este negociat cu cealaltă parte contractantă, persoana asigurată la societatea de asigurări, care nu are niciun interes să negocieze sau să facă opoziție la prețul solicitat de unitatea reparatoare", se arată în motivarea acțiunii introduse de firma de asigurări.

Citește continuarea pe puterea.ro.

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list