Înșelăciunea care face victime printre români: a obținut împrumuturi pe numele altei persoane după ce a descărcat aceste date de pe Facebook

Bărbatul din Hunedoara și-a însușit identitatea unei alte persoane, iar creditele de consum le-ar contractat online. De asemenea, banii au ajuns chiar în contul bărbatului care i-ar fi retras în numerar. 

„Polițiștii au stabilit că cel bănuit de comiterea faptelor ar fi contractat online credite de consum la mai multe instituții financiare nebancare, ce ar fi fost induse în eroare în urma acordării creditelor, prin folosirea de către bărbat a actului de identitate și fotografiilor altei persoane, pe numele căreia ar fi contractat creditele, sumele de bani, fiind virate în contul bărbatului, de unde acesta le-ar fi retras, în numerar. Polițiștii au stabilit că cel în cauză, pentru contractarea creditelor, ar fi transmis online acte de identitate și fotografii ale unei persoane, pe care le-ar fi descărcat de pe site-uri de socializare", au anunțat reprezentanții IPJ Hunedoara. 

Avertismentul poliției: Un nou mod de înșelăciune, prin apeluri telefonice. Tehnologia prin care afișează numărul de telefon al instituțiilor de încredere

În încercarea de a confirma acuzațiile, autoritățile au efectuat două descinderi, în două comune din zona Hațeg, scrie pressalert.ro.

„În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri privind contractarea unor credite, dar și un telefon mobil, asupra căruia urmează a fi solicitată percheziția informatică", conform IPJ Hunedoara. 

O nouă metodă de înșelăciune la bancomat. Inventivitatea hoților a uimit polițiștii

În urma dovezilor strânse, individul a fost reținut pentru 24 de ore. de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list