De ce cafeaua reîncălzită nu are un gust bun. Explicațiile specialiștilor

Să savurezi o ceașcă de cafea dimineața sau într-o pauză la birou este unul dintre momentele tale preferate de răsfăț. Dacă vrei să te bucuri de același gust al cafelei, fără să ai parte de o experiență neplăcută, renunță la obiceiul de a o reîncălzi.

Alternative la consumul de cafea prin care îți poți crește energia în mod sănătos. De ce le recomandă specialiștiiDe ce cafeaua reîncălzită nu are un gust bun

Potrivit specialiștilor, reîncălzirea cafelei îi dă un gust amar. Înainte ca boabele de cafea să fie prăjite, ADN-ul lor este format din acizi și compuși care atunci când sunt încălziți, devin amari.

Cafeaua conține în mod natural compuși volatili, acizi clorogenici. Aceștia determină gustul și mirosul unei cești de cafea. Prin intermediul procesului de prăjire, acizii clorogenici sunt descompuși în acid chinic și acid cafeic. Atât acidul chinic, cât și acidul cafeic au un gust amar și pronunțat.

„Atunci când reîncălzești cafeaua în cuptorul cu microunde, eliberezi mai mulți dintre acești compuși care pot avea un gust astringent și amar", a declarat Natalie Alibrandi, cercetător în domeniul alimentar.

În momentul în care cafeaua este reîncălzită, compușii volatili se descompun mult mai ușor. Astfel, gustul și aroma deosebită a cafelei dispar. Așadar, în ceașca de cafea vei resimți componentele mai amare ale cafelei, rămase în urma procesului de încălzire.

După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină pentru un somn odihnitor, sfaturile specialiștilorToate tipurile de cafea prăjită devin amare dacă sunt reîncălzite

Cele patru tipuri de prăjire a cafelei sunt prăjirea ușoară, care oferă boabelor un gust aromatic, cu note de fructe.

Prăjirea medie oferă un gust mai bogat, cu mai multă dulceață cafelei și un miros puternic.

Prăjirea medie-intensă a boabelor vine cu arome profunde de nuci și un gust dulce-amărui.

Prăjirea intensă determină un gust pronunțat de amărăciune al boabelor și o senzație grea în gură.

Fiecare tip de cafea prăjită va avea un gust mai amar atunci când este reîncălzită, până la un anumit punct.

Citește continuarea aici

Ce să amesteci în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochii

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list