Audieri în cazul medicului pistolar care a amenințat un șofer de ridesharing în trafic. Variantele ambelor părți implicate

Scandalul a pornit după ce șoferul de ridesharing ar fi schimbat banda de mers fără să semnalizeze. Șoferul a povestit că medicul a început să-l urmărească și să-l șicaneze, iar în curtea spitalului, acesta a scos un pistol și l-a amenințat.

„Am vrut să mă bag pe banda din dreapta, maximum 15 cm, nici mai mult nici mai puțin. Omul a văzut că am vrut să mă bag, ținând cont de faptul că am dat semnal, am permis de 16 ani, a parcat mașina lângă mine și m-a înjurat, eu fiind cu clientul în mașină, nu am putut să îi întorc că replica.

Am lăsat clientul aproape de poarta spitalului Fundeni, el tot în spatele meu și mă claxona. Tot el. Am pus mașina pe avarii ca să coboare clientul, iar el a dat să intre în curtea spitalului. Atunci am deschis și eu geamul și l-a întrebat: Nenicule, de ce mă înjuri?

În momentul în care l-am înjurat și eu, s-a dat jos, a venit cu pistolul spre mine, iar eu în momentul ăla m-am panicat, am dat să plec de pe loc și am lovit mașina", a povestit bărbatul amenințat.

Medicul a prezentat o altă versiune a evenimentelor, afirmând că șoferul de ridesharing a condus agresiv și periculos, punând în pericol siguranța participanților la trafic.

„Regret profund escaladarea conflictului din trafic în care am fost implicat în această dimineață, în drum spre locul de muncă. Am considerat că șoferul reclamant mi-a pus viața în pericol prin comportamentul său imprudent, schimbând banda de circulație fără semnalizare și efectuând alte șicane în trafic.

M-am simțit amenințat și, într-un moment de panică, am ridicat pistolul airsoft, fără a-l îndrepta spre șofer, cu intenția de a preveni alte incidente, nicidecum de a face rău.

Deși nimic nu justifică gestul meu, pe care îl regret enorm, acest eveniment a venit și pe fondul unui surmenaj.

Colegii și pacienții mei pot confirma că nu am lipsit niciodată nemotivat de la muncă și că activitatea mea profesională este impecabilă. Sunt prezent zilnic în spital, de cele mai multe ori îmi văd pacienții inclusiv în weekenduri, iar în ultimele zile mi-am continuat activitatea medicală în ciuda unei crize de astm documentată. Am lucrat permanent, punând întotdeauna pacienții pe primul loc, indiferent de starea mea.

Acest incident nu reflectă activitatea mea ca medic și nici standardele morale și profesionale ale Spitalului Fundeni. În afara spitalului, sunt un om și, ca orice om, pot face greșeli.

Voi continua să cooperez pe deplin cu autoritățile în cadrul investigațiilor și îmi asum responsabilitatea pentru acțiunile mele", a scris, miercuri, medicul pe Facebook.

„Astăzi, 3 iulie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 7 Poliție au fost sesizați de către un bărbat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din  Sectorul 2, în urma unui conflict în trafic, ar fi fost amenințat cu un pistol, de conducătorul altui vehicul, care a intrat, ulterior, în incinta unei instituții medicale.

În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Secției 7 Poliție, a fost identificată persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, angajat în cadrul unității respective.

În momentul în care polițiștii i-au solicitat bărbatului să le permită efectuarea unui control asupra autoturismului, precum și un control corporal, acesta a încercat să fugă.

Ulterior, bărbatul a fost oprit, iar în urma controlului efectuat, în interiorul mașinii au fost găsite două pistoale de tip airsoft și un obiect tăietor-înțepător, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cel în cauză a fost condus la sediul Secției 7 Poliție pentru continuarea cercetărilor", a transmis Poliția.

„Regret escaladrea conflictului. Este pur și simplu un conflict în trafic. Eu am fost șicanat. M-am enervat puțin, am fost blocat. Eram la intrarea la locul meu de muncă, am exagerat. Aveam în mașină macetă și furculițe pentru că mă pregăteam să merg cu familia la gratar", a spus medicul Mihai Adrian Iftimie la Realitatea PLUS.

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list