Acuzații grave la adresa numărului 2 din NATO. Mircea Geoană ar fi plagiat lucrarea de doctorat. De la cine s-a „inspirat”?

Mircea Geoană ar fi plagiat prin traducere zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush. Informația a fost scoasă la iveală în urma unei investigații publicate de o jurnalistă de investigații. Potrivit acesteia, cel puțin 78 de pagini din cele 279, cât cuprinde toată lucrarea, au conținut plagiat de text, grafice și tabele, preluate fără atribuire din diverse surse. 

Femeia care l-ar putea scoate din "joc" pe Mircea Geoană: vrea scaunul de la Cotroceni

Plagiatul lui Mircea Geoană provine în special din trei surse, și anume trei rapoarte prezentate de foștii președinți americani Bill Clinton și George W. Bush. Niciuna dintre aceste lucrări nu este citată în textul doctoratului lui Mircea Geoană și nu este trecută în bibliografie. 78 de pagini din cele 279 ar fi fost plagiate de actualul secretar adjunct al NATO.

Totul a fost scos la iveală în urma unei informații făcute publice de jurnalista Emilia Șercan care a realizat o investigație asupra lucrării de doctorat a lui Mircea Geoană. Secretarul adjunct al NATO și-a obținut doctoratul în iulie 2005 la Academia de Studii Economice din București chiar cu această lucrare.

Mircea Geoană se dă moral, dar "uită" când a condus băut. Imaginile pe care le-ar vrea uitate

Contactat pentru un punct de vedere, Mircea Geoană a declarat că și-a realizat în mod onest lucrarea și nu ar fi încălcat regulile din vremea respectivă.

Potrivit legislației din 2005, de la momentul susținerii doctoratului de către acesta, originalitatea într-o teză de doctorat era condiție obligatorie.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list