Chinezul şi chinezul (varianta twiteristică)

Purtat de multiplele sale afaceri, Chinezul se întâlni la un moment dat – inevitabil – cu un chinez adevărat, venit chiar din China. Se întâlnesc ei, ca doi oameni de afaceri moderni, să ia micul dejun la un local liniştit, unde Wi-fi-ul bătea de să te dea jos de pe scaun, nu alta!

După ce a comandat fiecare ce-a vrut, chinezul din China a-nceput să-i povestească Chinezului nostru despre frumuseţile patriei sale, afacerile înfloritoare de acolo, poporul minunat care munceşte de dimineaţă până seara, despre grija Partidului faţă de cetăţeni, etc. Cam exasperat, Chinezul deschise pe nesimţite laptopul şi începu să mai bage câte-un twit, un com, un search, că doar nu era să piardă chiar toată dimineaţa cu bălmăjelile chinezului. Observând că, de la o vreme, vorbeşte mai mult singur, chinezul din China tăcu şi îşi luă un aer imperturbabil, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ca să nu rămână mai prejos, puse şi el mâna pe smartphone-ul său, butonă ceva şi pe ecran îi apăru contul de twitter al Chinezului: 319 following, 2763 followers, etc.

- Ciudat… spuse chinezul din China cu voce tare. Te urmăresc de zece minute şi  zău dacă-mi dau seama când ai reuşit să-ţi faci cont de Twitter în intervalul ăsta aşa de scurt de timp!…

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list