Tortul Doboș - cine a inventat, de fapt, cel mai cunoscut desert din Europa Centrală. Rețeta de la 1910

Tortul Doboș, în maghiară Dobostorta, în germană Dobostorte, în bavareză Dobos-Duatn, în poloneză Tort Dobosza, în sîrbo-croată, cehă, slovacă Doboš torta este o foarte apreciată prăjitură, în tot spațiul Mitteleuropean., notează transilvanistul Tudor Duică. Creatorul prăjiturii a fost cofetarul maghiar Dobos C. József (născut în 18 ianuarie 1847), un celebru cofetar din Pesta, în anul 1884. Scopul său a fost să creeze o prăjitură care să poată fi mîncată și savurată mult timp, chiar și cu tehnicile de răcire precare ale vremii. Iată și o rețetă "clasică", extrasă din caietul străbunicii. sursă: Claudia Bolba  Din 2019, Dobostorta a devenit oficial un Hungarikum, cel mai prestigios titlu în clasificarea produselor de apartenenţă maghiară. Oficial sînt doar 70 de produse în această listă. 

de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list