Prăjitura DELICIU. Un desert de sărbătoare. Trebuie să o ai pe masa festivă de Anul Nou

Ingredientele sunt ușor de procurat, iar modalitățile de preparare sunt rapide și simple, nefiind nevoie să pierdeți mult timp în bucătărie!

Ingrediente pentru prepararea prăjiturii DeliciuPentru Blatul prăjiturii Deliciu, avem nevoie de:7 albușuri de ou200 gr zahăr4 linguri de nucă măcinată2 linguri de pesmet2 linguri de făină albă250 gr nucă prăjită și tocată cu cuțitul, sau o puteți sfărma cu un sucitor250 g Nutella/Fineti sau orice cremă de ciocolata de acest fel

 Pentru Crema prăjiturii Deliciu, avem nevoie de:

7 gălbenușuri de ou8 linguri de zahăr7 linguri de lapte500 ml frișcă lichidă1 plic gelatina hidratată în puțină apă2 pachete biscuiți simpli150 ml cafea puțin îndulcită Pentru Decor:50 gr ciocolata neagră rasă, sau cacao. După preferințe. Mod de preparare a prăjiturii DeliciuPentru început, vom lua nucile și le vom mărunți, fie cu un cuțit, fie cu sucitorul pe o suprafață dreaptă.Următorul pas este să alegem o tavă de calitate, de preferat ar fi ca aceasta să fie teflonată, pe care vom pune nucile și vom introduce tava la cuptor, timp de 5-6 minute, până când nuanța nucilor devine închisă și acestea devin crocante. Nu le lăsăm mai mult, deoarece riscăm să se ardă, iar nucile sunt baza prăjiturii Deliciu!În continuare, ne vom ocupa de compoziția blatului pentru prăjitura Deliciu. Vom lua cele 7 albușuri de ou, le vom introduce într-un bol încăpător, și le vom mixa la viteză mare, până vom obține o spumă lipicioasă și tare. Treptat, adăugăm zahărul și mixăm totul până când consistența zahărului se va dizolva. În același bol, peste compoziția rezultată, vom adăuga ingredientele uscate: pesmetul, nucile măcinate, făina. Le vom amesteca ușor, cu o spatulă, folosind mișcări largi până se vor încorpora în compoziție.Compoziția obținută se va întinde uniform peste blatul de nucă coaptă, și se pune la cuptorul preîncălzit la 175 grade Celsius, timp de 20 minute. Pentru siguranță, putem folosi testul scobitorii. Introducem o scobitoare în mijlocul blatului și astfel ne vom da seama dacă este gata sau nu (nu este gata, când scobitoarea scoasă va fi umedă).După cele 20 de minute, scoatem blatul prăjiturii Deliciu de la cuptor și pe o suprafață dreaptă, netedă, sau pe o tavă cu dimensiunile potrivite, vom răsturna cu grijă blatul, cu baza nucilor deasupra. Vom lăsa după blatul la temperatura camerei, pentru a se răci, astfel încât să putem continua restul etapelor de preparare.Într-o baie de aburi vom topi puțin compoziția de Nutella, astfel încât să o întindem ușor și uniform pe suprafața blatului prăjiturii Deliciu. După efectuarea acestor pași, blatul se introduce la frigider, pentru răcire.Urmează să ne ocupăm de crema pentru prăjitura Deliciu.Într-un vas încăpător, punem cele 7 gălbenușuri de ou, împreună cu zahărul și laptele, vom mixa totul la viteză mică, până când ingredientele se vor încorpora. Separat, pe aragaz, punem o oală cu apă la fiert, în momentul în care apa ajunge la punctul de fierbere, punem vasul cu compoziția pe baia de aburi și amestecăm treptat, astfel încât să obținem o consistență cremoasă și spumoasă, deschisă la culoare. După ce am obținut consistența dorită, lăsăm crema să se răcească, timp în care ne ocupăm de frișcă.Frișca lichidă se va mixa la viteză mare, până vom obține spuma de frișcă. După răcirea cremei de gălbenușuri pentru prăjitura Deliciu, o vom combina cu crema de frișcă, amestecând treptat, fie cu un mixer, fie manual, cu o spatulă, până vom obține omogenizarea celor două creme. Montarea prăjiturii DeliciuUltimii pași în prepararea prăjiturii Deliciu sunt foarte simpli. Vom scoate blatul răcit de la frigider, pentru a-l combina cu restul compoziției. Vom împărți cantitatea cremei în două părți egale potrivit informațiilor de la southernliving.com. Peste blatul uns cu crema de ciocolată, vom pune jumătate din cremă, pe care o vom nivela uniform, pe toată suprafață prăjiturii, cu ajutorul unei spatule.Vom lua cele două pachete de biscuiți și îi vom trece prin cafea, după care îi punem peste cremă. Peste biscuiți, vom pune cealaltă jumătate de cremă spumoasă, pe care o nivelăm ușor, uniform pe toată suprafața.În final decorăm după bunul plac, fie cu nuci măcinate, fie cu cacao sau fulgi de ciocolată!Desertul delicios pe care îl poți prepara pentru Revelion, folosind resturile de prăjituri rămase după Crăciun

de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list