Top 5 alimente care te scapă de constipație. Ce trebuie să consumi pentru o digestie corectă și sănătoasă
Regimul tău alimentar trebuie să se schimbe radical, dacă începi să suferi de constipație. Dacă ai scaun tare abia la două zile, deja ești constipată și trebuie să iei măsuri. Consumă cât mai puține cărnuri, mezeluri și produse pe bază de aluaturi. Adoptă preparatele lichide, iaurturile, fructele și legumele crude, uleiul de măsline și pastele integrale.
Supele de legumeSupele și ciorbele trebuie să facă parte din meniul tău zilnic. De preferat sunt supele și ciorbele din legume, mai puțin cele din carne. Acestea sunt hrănitoare, îți completează necesarul de lichide și îți oferă un aport ridicat de săruri minerale și vitamine esențiale din legume. Ele stimulează digestia și ajută la eliminarea zilnică a bolului alimentar.
Cele mai bune condimente pentru sănătate. De ce trebuie să le introduci în alimentația ta
Lactatele: iaurt, kefir și sanaEvită brânzeturile grase, dar consumă odată la două zile iaurt sau kefir, care conțin probiotice și ajută la refacerea florei intestinale. Constipația este și o cauză a unui dezechilibru de floră, multe dintre bacteriile și microrganismele bune care ajută digestia nemaifiind active. Enzimele și acizii din iaurturi hrănesc bacteriile bune și le ajută să se înmulțească, restabilind echilibrul florei intestinale.
LeguminoaseleEvită cantitățile mari de carne. Ar fi bine să consumi doar carne slabă de pui și de pește și numai odată la trei zile. În schimb, consumă zilnic leguminoase sățioase și pline de fibre, care pot înlocui carnea. Sunt recomandate preparatele simple cu fasole, mazăre sau linte. Fasolea este bogată în fibre care ajută digestia și accelerează tranzitul intestinal.
VerdețurileLegumele cu frunze verzi sunt importante pentru sănătatea stomacului și te scapă de constipație. O mâncare de varză este excelentă, dar fără carne și cu foarte puțină grăsime. Sparanghelul, ceapa verde consumată crudă, salata verde, pătrunjelul, frunzele de țelină sau broccoli sunt recomandate în cazul în care te confrunți zilnic cu constipația.
Măslinele și uleiul de măslineUleiul de măsline este un foarte bun laxativ. Pregătește cât mai des salate din crudități precum morcovi, varză, broccoli, țelină, mere, ardei și roșii și adaugă ulei de măsline. De asemenea, înlocuiește gustările crocante cu măsline, pentru că și ele te vor ajuta să ai o digestie mai sănătoasă.
Alimentul care nu se strică niciodată și face minuni pentru sănătate
de pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu