Chec cu dovleac și nucă. O rețetă ideală pentru finalul lunii octombrie

Rețeta este un desert umed și aromat, ideal pentru a fi savurat alături de o cană de ceai sau cafea. Fie că-l servești la o masă în familie sau îl aduci la o întâlnire cu prietenii, acest chec cu dovleac și nucă va cuceri cu siguranță inimile tuturor. Să descoperim împreună cum să-l preparăm!

 

Rețetă de chec cu dovleac și nucă. Ingrediente

400 g dovleac

150 g zahăr

3 ouă

150 ml ulei

200 g făină

1 plic praf de copt

1 plic zahăr vanilat

100 g nuci

1/2 linguriță scorțișoară

Un vârf de cuțit sare

 

Rețetă de chec cu dovleac și nucă. Mod de preparare

Curăță dovleacul de coajă și semințe, apoi dă-l pe răzătoare. Poți folosi dovleac Hokkaido sau dovleac pentru plăcintă, care are o aromă dulce și plăcută. Dacă dorești, poți căli dovleacul în puțin ulei sau apă, pentru a-l înmuia, dar nu este neapărat necesar.

Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul și zahărul vanilat folosind un mixer, până când amestecul devine spumos și își dublează volumul (aproximativ 5-7 minute). Continuând să amesteci, adaugă treptat uleiul. Poți folosi ulei de floarea-soarelui pentru un gust neutru sau ulei de măsline pentru un plus de aromă.

Adaugă dovleacul dat pe răzătoare în amestecul de ouă și zahăr. Amestecă bine, până se omogenizează. Într-un alt bol, combină făina, praful de copt, scorțișoara și sarea. Cernerea ingredientelor uscate ajută la evitarea cocoloașelor și asigură o textură. Când este gata, cerne amestecul de ingrediente uscate peste compoziția umedă. Amestecă ușor cu o spatulă sau o lingură de lemn, doar până se încorporează. Nu amesteca prea mult, pentru a nu deveni checul dens.

La final, adaugă nucile măcinate. Poți folosi nuci românești sau alune de pădure, în funcție de preferințe. Amestecă ușor pentru a le distribui uniform. Preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilație). Unge o formă de chec (aproximativ 25×10 cm) cu ulei sau unt și presară puțină făină pentru a preveni lipirea.

Toarnă compoziția în formă și nivelează suprafața. Coace timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Lasă apoi checul să se răcească în formă timp de 10 minute, apoi scoate-l pe un grătar. Aceasta previne acumularea de umiditate.



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list