Câtă pâine trebuie să mâncăm zilnic, astfel încat să nu ne îngrășăm
Consumul zilnic depinde de mai mulți factori cum ar fi tipul de pâine consumat, tipul de dietă pe care o urmăm, stilul de viață, de vârstă, sex, greutate. Pâinea face parte din marea categorie a carbohidraților, unul dintre cei trei mari macronutrienti, alături de proteine și grăsimi. Într-o alimentație echilibrată, carbohidrații reprezintă circa 50-60% din totalul caloriilor zilnice.
Prin urmare, într-o zi ar trebui să luăm din pâine circa 1000-1200 kcal. Considerând că 100 de grame de pâine conțin în medie circa 250 kcal, ar înseamna că am putea să consumăm zilnic peste 400 g de pâine. În realitate, de-a lungul zilei consumăm și alți carbohidrați ca sursă de energie precum zahăr, cartofi, orez, paste, mămăligă, fulgi, cuscus, alte cereale boabe etc.
Cele 3 mari greșeli care împiedică procesul de slăbireAșadar, cantitatea de pâine zilnică ar trebui stabilită în funcție de restul carbohidraților consumați.Cum calculezi cantitatea necesaraCantitatea maximă recomandată de nutriționiști este de 250 de grame pe zi. Ei estimează 50 grame de pâine este echivalentul a două felii. Deci numărul maxim este de 10 felii de pâine pe zi.
În contextul unei alimentații sănătoase, la micul dejun ar trebui să consumăm undeva între 300-400 din totalul zilnic de kilocalorii. Dacă mâncăm, de exemplu, un iaurt natural, adică undeva până în 100 kcal, adăugând două felii de pâine, adică circa 50 de grame, adăugăm astfel încă circa 125 kcal. Până la totalul de 300-400 putem deci să mai mâncăm și altceva: fie 1 ou – circa 150 kcal, 20 g unt sau o lingura de gem sau o felie de brânză.
Alimente care ajută la scăderea colesterolului. Trebuie să le introduci în alimentația tasursa: smartliving.ro
de pe realitatea.net
Niciun comentariu