Conducerea in siguranta in zonele rurale

Nu este nimic mai placut ca un drum deschis si o masina buna, fie personala fie luata de la o companie de inchirieri auto. Dar, inainte de a pleca la drum lung, avem cateva sfaturi pentru a va asigura ca ramaneti in control la volan.
Cei mai multi dintre noi iesim din oras si ne indreptam spre spatiile deschise, astfel incat sa vedem noi locuri si sa facem lucruri noi.
Dar aici se afla una dintre cele mai mari provocari atunci cand conducem prin tara: nu cunoastem bine drumul. In timp ce un pic de imprevizibilitate poate aduce surprize placute, conducerea la o viteza de 100 km / h pe un drum de tara necunoscut poate aduce si multe neplaceri, cu consecinte tragice.
Din fericire, exista cateva lucruri simple pe care le puteti face pentru a mentine controlul si pentru a va minimiza riscurile.

Cunoasteti-va limitele
Doar pentru ca un drum este semnalat ca o zona de 100 km / h nu inseamna ca trebuie sa conduceti atat de repede. Ca si in cazul conducerii in oras, trebuie sa reglati viteza in functie de conditii.
Conditiile rutiere se pot schimba rapid pe drum de tara. Chiar daca ati condus pe un drum de sute de ori, niciodata nu stiti cu adevarat ce va fi in urmatoarea curba. In mediu rural puteti intalni gropi, suprafete dure, sectiuni inguste, poduri cu o singura banda, treceri de cale ferata, animale, marginile drumurilor rupte sau chiar crengi cazute din copaci.
Ati putea intalni, de asemenea, un alt sofer care face ceva prost - cum ar fi incercarea de a depasi atunci cand este in curba.

Viata salbatica locala
Lovirea unui animal devine o posibilitate mult mai mare pe timp de noapte.
Amintiti-va ca unele animale devin hipnotizate de lumina farurilor. Daca vedeti un animal in cale, ar trebui sa franati, sa dati flash-uri si sa claxonati - nu trageti de volan. Poate fi o alegere grea, dar sa trageti de volan pentru a evita un animal la o viteza mare, poate duce la rasturnarea masinii.

Apus, noapte, ploaie
Porniti mereu luminile atunci cand conditiile va afecteaza capacitatea de a vedea drumul. De obicei, vizibilitatea conducatorului auto este afectata la apus si la rasarit, pe timp de noapte, ploaie sau ceata. Incetiniti si tineti cont de alte vehicule din fata dvs. sau la intersectii.
Daca un sofer din sens opus va orbeste cu faza lunga, incetiniti, coborati-va privirea spre drumul care este imediat in fata si folositi marcajele pentru a va mentine banda.

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list